Törmäsinpä surffaillessani semmoiseen hassuun innovaatioon kuin kirkasvalokuulokkeisiin. Vaikutti kyllä mielenkiintoiselta, olen itse kokeillut joskus kirkasvalolamppua yhden talven mutta siitä ei ollut niin paljon hyötyä kuin olisin toivonut. Toisaalta myönnettäköön etten ihan joka aamu jaksanut puolta tuntia lampun edessä istuakaan..

Mutta siis kirkasvalokuulokkeet on Valkee Oy:n valmistama tuote, joka toimii samalla periaatteella kuin kirkasvalolamppu.. ainoastaan että valo nautitaan korvan kautta, ei silmien. Perusteluna tälle ratkaisulle on että silmät eivät tarvitse valoa vaan aivot, ja aivot saavat sitä korvienkin kautta. Vaikuttaa tähän asti hyvältä..varsinkin kun näitä kuulokkeita olisi paljon helpompi käyttää vaikka bussimatkalla töihin kuin itse lamppua. 

Alla on laitteen kehittäjän Juuso Nikkilän puheenvuoro eräässä konferenssissa aiheesta.. tässä vielä linkki myös tutkimuksiin, joita tuotteen kanssa on tehty. http://www.valkee.com/tiede.html

 

 

Vaikuttaa kieltämättä hyvältä tämä kyseinen tuote.. melko hintava vielä, mutta jos ensi talveksi hankkisi.. ehkä hintakin on jonkun verran alhaisempi kun alkuhypetys on ohi.